FIBARO Installer Expert Training – Nuenen - 19 januari

De TnCP FIBARO Installer Expert Training is voor de FIBARO installateurs die hun klanten een belevingsvoller Smart Home willen bieden. Tijdens deze trainingsdag gaan we de mogelijkheden van de krachtige Lua programmeertaal in het FIBARO Smart Home systeem bestuderen en gebruiken. Onze trainer heeft uitgebreide praktijkervaring en zal deze kennis graag met je delen.

FIBARO is een complete, krachtige en ‘open’ oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren van de woon- en werkomgeving. De toepassingsmogelijkheden van dit systeem zijn ontzettend breed. De integratie van FIBARO producten met andere merken/oplossingen zorgen voor bijzondere opties om in de gebruikerswensen van de klant te voorzien. De geïntegreerde Lua-programmeerlaag voegt de mogelijkheid toe om een zeer krachtige en functionele Smart Living belevingen te maken en maakt het voor de installateur eenvoudiger aan de klantwens te voldoen.

Voor wie is de FIBARO Installer Expert Training?

De FIBARO Installer Expert Training is voor installateurs en system integrators die een verdiepingsslag willen in het FIBARO Smart Home systeem. Ondanks dat het slimmer maken van een woning al kan met de Blok-scene programmering, geven de Lua geprogrammeerde scenes de installateur de mogelijkheid om (bijna) iedere Smart Living-wens van de klant te realiseren. Daarnaast bouw je een ‘bibliotheek’ van herbruikbare scenes op. De praktijkoefeningen doen we op de nieuwe Home Center 3. Maar, omdat er nog veel Home Center 2 systemen ‘in het veld’ staan, zijn de trainingshand-out en de praktijkopdrachten voorzien van HC2 materiaal.

 

Welke basis kennis heb ik nodig voor deelname?

Voor de deelname aan deze training is het belangrijk dat je voldoende FIBARO Home Center kennis hebt opgedaan. Heb je een TnCP FIBARO Advanced (tot 2019) of FIBARO Installer Professional Certificaat (vanaf 2019), aangevuld met praktijkervaring in projecten, dan kan je je inschrijven voor deze training. Anders vragen we je eerst een FIBARO Installer Professional te volgen voor de juiste basiskennis. Wat basis programmeerkennis is wel handig, maar enthousiasme belangrijker.

 

Doel van de FIBARO Installer Expert Training

Tijdens deze trainingsdag stappen we in de wereld van de Lua-programmering op de FIBARO Home Center. We leggen je uit wat Lua voor jou en je klant kan betekenen bij het realiseren van een Smart Home project. Hoe je als installateur de gemaakte Lua-scene makkelijk kan hergebruiken bij andere Smart Home projecten. Gedurende dag zullen we vooral veel praktische Lua-scenes gaan maken die de mogelijkheden van dit krachtige platform laten zien. En, je kan deze oefen-scenes ook meenemen zodat je een start hebt van je eigen ‘scene bibliotheek’.

 

 

Wat behandelen we?

  • Waarom Lua, hoe kan je het toepassen en wat heb je er aan?
  • Basisprincipes en afspraken binnen Lua
  • Basis programmeerfuncties en toepassing
  • FIBARO Lua commando’s en toepassing
  • Gebruik van gegevenstabellen
  • Gebruik van Application Programming Interface (API)
  • Integraties van 3e partij producten en diensten
  • Tips & Tricks

Op basis van ‘hands-on’ opdrachten leer je praktijkgericht de mogelijkheden van Lua toe te passen op een FIBARO Home Center 3.  We maken hiervoor gebruik van functionele trainingsopstellingen zodat je zelf met de FIBARO-oplossingen aan de slag gaat en ervaring op kan doen. De trainingsgroepen zijn zeer klein (3-4 cursisten), zodat er veel ruimte is voor specifieke vragen en inhoudelijke interactie tussen de trainer en de cursisten onderling. We vragen alleen dat je een laptop meeneemt, zodat je meteen aan de slag kan.

 

Globaal programma

08.30 uur  Ontvangst met koffie/thee
09.00 uur  Start ochtendprogramma
12.30 uur  Lunch
13.00 uur  Start middagprogramma
16.30 uur  Einde FIBARO Installer Expert Training

 

TnCP Installer Expert certificaat

Deze FIBARO Installer Expert Training is een waardevolle stap naar een Expert-rol als FIBARO Smart Home installateur. Het TnCP Installer Expert certificaat geeft aan dat je deze training met juiste inzet hebt gevolgd.

 

Kosten

De FIBARO Installer Expert Trainingsdag heeft een kostprijs van € 425,- exclusief btw. Dit is inclusief catering, hand-outs, praktijkopdrachten en gebruik van de FIBARO trainingshardware gedurende de dag. We hanteren een maximale groepsgrootte van 4 personen, zodat we iedere cursist van zijn eigen trainingsomgeving kunnen voorzien en de juiste aandacht kunnen geven.

Als de reistafstand een bezwaar is om deel te nemen aan deze training kunnen we in overleg ook een hotelovernachting voor je boeken tegen een gereduceerd tarief. Neem hiervoor contact met ons op via info@tncp.nl. 

Goed om te weten: Mocht de training vol zijn of past de genoemde datum niet in jouw agenda, neem dan contact met ons op via e-mail info@tncp.nl. Dan kunnen we je op een wachtlijst plaatsen of alvast inschrijven voor een volgende trainingsmogelijkheid.

Meld je direct aan voor deze training