FIBARO Installer Professional Training – Nuenen - 3 september

De TnCP FIBARO Professional Installer Training is een perfecte aanvulling op de standaard FIBARO-certificeringstraining. Tijdens de trainingsdag voorzien we je van de praktische installatie en configuratiekennis van het FIBARO-huisautomatiseringssysteem. Onze trainer heeft uitgebreide praktijkervaring en zal deze kennis graag met je delen.

FIBARO is een complete, krachtige en ‘open’ oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren van de woon- en werkomgeving. De toepassingsmogelijkheden van dit systeem zijn ontzettend breed. De integratie van producten met andere merken/oplossingen zorgen voor vele mogelijkheden om in de gebruikerswensen te voorzien. Door deze uitgebreide mogelijkheden en gebruiksgemak van het systeem, wint FIBARO sterk terrein in de wereld van slimme (woon)belevingsoplossingen. Met het gebruik van het FIBARO-systeem zorg je voor een veiliger, energiezuiniger en comfortabeler leven van je klanten.

Voor wie is de FIBARO Installer Professional Training?

De FIBARO Installer Professional Training is voor installateurs en system integrators die meer willen weten over de praktische installatie- en configuratieprincipes de FIBARO Smart Home systeem. Met de theoretische én veel praktische informatie die je tijdens de dag krijgt kan je de potentiële klant beter adviseren en vergroot je de kans op een succesvol Smart Home project.

Doel van de FIBARO Installer Professional Training

Tijdens deze trainingsdag leren we je een volledig FIBARO-systeem te installeren en configureren. Je weet welke praktische functionaliteiten FIBARO te bieden heeft en hoe je dit kan toepassen bij je klant. We geven je meteen de mogelijkheid om de opgedane kennis toe te passen op functionele FIBARO-trainingsopstellingen. Daarnaast vertellen we je ook nog over onze eigen ervaringen en leermomenten ‘uit het veld’.

Wat behandelen we?

 • Principes van de technologie rondom het FIBARO-systeem (theorie)
 • Integratie en installatie FIBARO Home Center (theorie + praktijk)
 • Installatie en configuratie van de FIBARO-modules (theorie + praktijk)
 • Toegang op afstand (Fibaro ID) & Apps
 • Fibaro Installer tool & andere tools
 • Smart maken van FIBARO systeem met Blok Scenes
 • Backup/Restore/Recovery
 • Tips & Tricks

Op basis van ‘hands-on’ opdrachten leer je praktijkgericht een FIBARO-systeem op te zetten. We maken hiervoor gebruik van functionele trainingsopstellingen met een Home Center 2, zodat je zelf met de FIBARO-oplossingen aan de slag gaat en ervaring op kan doen. De trainingsgroepen zijn klein (maximaal 6-8 cursisten), zodat er veel ruimte is voor specifieke vragen en inhoudelijke interactie tussen de trainer en de cursisten onderling.

Programma

 • 08.30 uur  Ontvangst met koffie en thee
 • 09.00 uur  Introductie FIBARO, Concept en werking
 • 10:00 uur  FIBARO Home Center configuratie
 • 10:30 uur  FIBARO Modules: installatie & configuratie modules
 • 12.30 uur  Lunch
 • 13.00 uur  FIBARO Apps, FIBARO ID & Installer Tool
 • 14:00 uur  Programmering scenes, incl. praktijk Blokscenes
 • 16.00 uur  Back-up/Recovery, Tips & Tricks
 • 16.30 uur  Einde FIBARO Installer Professional Training

FIBARO Installer Professional Training

Deze FIBARO Installer Professional Training is een van de stappen naar een rol als succesvol FIBARO-installateur. Het TnCP certificaat geeft aan dat je deze training met juiste inzet hebt gevolgd. Na het succesvol afronden van deze training heb je de mogelijkheid om bij FIBARO Benelux de status van ‘FIBARO Platinum Installer’ te krijgen. LET OP: Aan het verkrijgen van deze status zijn ook aanvullende voorwaarden verbonden. Wat de andere voorwaarden zijn én voor meer informatie over deze Platinum Installer' status, kun je contact opnemen met FIBARO Benelux op telefoonnummer +31(0)85 7606162 of via de E-mail info@fibaro.nl.

Kosten

De FIBARO Installer Professional Trainingsdag heeft een kostprijs van € 350,- exclusief btw. Dit is inclusief catering, hand-outs, praktijkopdrachten en gebruik van de FIBARO trainingshardware gedurende de dag.

Mocht de training vol zijn neem dan s.v.p. contact met ons op, telefonisch (of via mail (info@tncp.nl). Dan kunnen we u op een wachtlijst plaatsen of alvast inschrijven voor een volgende trainingsmogelijkheid.

Meld je direct aan voor deze training